Wandelroute Nijmegen en Lent 23 km

Highlights:
Tijdens de wandeling loopt u door de bossen van “Heerlijkheid Beek” met mooie vergezichten over de Ooijpolder. De wandeling gaat langs de Waal naar de stad Nijmegen. De stadswandeling is hetzelfde als Wandelroute Nijmegen en Lent 12,5 km met de bekendste bezienswaardigheden van Nijmegen.

Datum laatste controle route: 20-09-2020.

Wandelen kan met en zonder mobiel (GPS). 
Zonder mobiel Print de routebeschijving (knop 1).
Met mobiel Kies voor één van de GPS routes (knop 2 of 3).
Zie voor uitleg “
INSTRUCTIE“.

Begin- en eindpunt: (Beek bij Nijmegen)
 Hotel ’t Spijker (Rijksstraatweg 191)

 Parkeren: Beek, Kerkberg of Schellinghof in de Waterstraat.
 Vanaf centraal station Nijmegen loopt u richting noorden (Doornroosje). Loop Stieltjesstraat in en sla 1ste weg rechtsaf (Vredestraat).

Wegen: heuvelachtig (lichte stijging), 50% verhard/onverhard.

TIPS: 
1. Aanbeveling om GPS EN Routebeschrijving te gebruiken.
2. Print van tevoren de Routebeschrijving uit.
3. Kijk bij “INSTRUCTIE” voor uitleg over de rode knoppen.
4. Check de openingstijden van de restaurants (zie foto’s).
5. GPS route neem naast de mobiel een powerbank of reserve-batterij mee.
6. Sommige stukken zijn drassig, aanrader om met droog weer te lopen.

Algemene informatie

De Heerlijkheid Beek ligt in het natuurgebied van Beek bij Nijmegen dat beheerd wordt door Stichting Het Geldersch Landschap. Dit gebied kenmerkt zich door heuvels en bossen met verschillende beekjes (zie foto bij Instructie). Doordat het heuvelachtige gebied (de stuwwal) is ontstaan in de voorlaatste ijstijd (180.000 tot 130.000 jaar geleden). De Heerlijkheid Beek is een oud landgoed gelegen tegen de stuwwal in Beek.  

De wandelroute Nijmegen en Lent is beschikbaar in twee verschillende afstanden. Daarnaast kunt u op diverse plaatsen starten. Omdat de wandeling hetzelfde begin- en eindpunt heeft. Niet alleen is de keuze waar te starten afhankelijk van uw vervoer maar ook of u een Wandelvakantie plant.

Route informatie

De wandeling maakt een lus door de bossen van Beek. Daardoor ziet u onderweg mooie vergezichten naar de Ooijpolder. Verder kan het gedeelte dat naar ’t Meertje loopt drassig en modderig zijn. Evenals het stuk van de Ooijse bandijk naar Nijmegen. U gaat onder andere met de zelfbedienings- kettingveerpontje naar de overkant van ’t Meertje.

Als u in Nijmegen bent steekt u via de Waalbrug over naar Lent. Daarmee wordt de wandeling voortgezet via de Lentse Warande. Dit is namelijk een prachtige kade waar het ’s zomers heerlijk toeven is. Bovendien heeft u vanaf deze kant een prachtig uitzicht op de stad Nijmegen. Vervolgens gaat u via de snelbindersbrug naar Nijmegen (let op de fietsers). De route loopt verder door de oudste stad van Nederland dus met veel cultuur en historie. Natuurlijk zijn de belangrijkste bezienswaardigheden opgenomen in de route. Daardoor ziet u bijvoorbeeld Kronenburgerpark, gerenoveerde Waalkade en Benedenstad, Plein ’44. Evenals St. Stevenskerk met Mariken van Nieumeghen, Valkhof, Belvédère in het Hunnerpark, Keizer Traianusplein met Jan van Hoofmonument (jaarlijkse dodenherdenking).

Hopelijk geniet u van de mooie omgeving en de prachtige stad Nijmegen. Ik wens u dan ook veel wandelplezier toe.
MARIJKE