Wandelroute Ooijpolder 14 km

 

Highlights:
Deze wandelroute is hetzelfde als Wandelroute Ooijpolder 21km alleen korter. U komt in het kleinste dorpje van Nederland “Persingen”. De wandeling gaat door de mooie natuur van de Ooijpolder. U ziet onder andere de Bisonbaai, Waalbrug, ooievaarsnesten, de Waal met loslopende “wilde grazers”.

Datum laatste controle route: 23-09-2019.

Wandelen kan met en zonder mobiel (GPS). 
Zonder mobiel Print de routebeschijving (knop 1).
Met mobiel Kies voor één van de GPS routes (knop 2 of 3).
Zie voor uitleg “
INSTRUCTIE“.

Begin- en eindpunt: (Ooij)
 Persingen (Persingsestraat t.o. kerk).
 Vanaf centraal station Nijmegen buslijn 80 (Millingen a/d Rijn), uitstappen bij Ooij, Leuthsestraat.
null Vanaf Beek in totaal 17 km zie routebeschrijving pag 4.

Wegen: nagenoeg vlak, 95% verharde weg.

TIPS: 
1. Aanbeveling om GPS EN Routebeschrijving te gebruiken.
2. Print van tevoren de Routebeschrijving uit.
3. Kijk bij “INSTRUCTIE” voor uitleg over de rode knoppen.
4. Check de openingstijden van de restaurants (zie foto’s).
5. GPS route neem naast de mobiel 
een powerbank of reserve-batterij mee.

Algemene informatie

De Ooijpolder ligt in het natuurgebied van de Gelderse Poort. Bovendien ligt het tussen Nijmegen en Duitsland. De polder kent zowel een binnen- als buitendijks gebied aan de rivier de Waal. Voordat er dijken waren was de Ooijpolder een moerasgebied dat vaak onder water stond. Ook nu nog kan het op sommige stukken drassig en modderig zijn.  

De wandelroute Ooijpolder is beschikbaar in drie verschillende afstanden. Daarnaast kunt u op diverse plaatsen starten. Omdat de wandeling hetzelfde begin- en eindpunt heeft. Niet alleen is de keuze waar te starten afhankelijk van uw vervoer maar ook of u een Wandelvakantie plant.  

Route informatie

Tijdens de wandeling ziet u verschillende terpboerderijen. Maar ook komt u door het kleinste kerkdorp van Nederland “Persingen“. In het bijzonder ziet u in het voorjaar verscheidene ooievaarsnesten waar mannetje en vrouwtje ooievaar zitten te broeden. Vervolgens gaat de wandeling richting Nijmegen waar in de verte de drie (Waal)bruggen liggen. 

Daarna gaat de wandeling richting de Ooij waar u langs de bisonbaai loopt dat bekend is om zijn naaktstrand. Verder grazen langs de Waal gallowayrunderen en konikpaarden. Daardoor kunt u ze onderweg tegenkomen. Omdat het “wilde grazers” zijn zorg dan ook altijd voor voldoende afstand en zeker niet voeren. Bovendien is het een aanrader om te rusten bij Oortjeshekken. Als u een aantal dagen in Beek verblijft is dit een prima eetgelegenheid voor ’s avonds. Evenals de Thornse molen (kijk van tevoren naar de openingstijden).

Hopelijk geniet u van de mooie omgeving. Ik wens u dan ook veel wandelplezier toe.
MARIJKE