Wandelvakantie

 

De omgeving van Beek bij Nijmegen is zo mooi dat het de moeite waard is om hier meerdere dagen te verblijven. Als u van wandelen houdt zijn door mij UNIEKE WANDELROUTES samengesteld. Geniet van de mooie natuur en cultuur en leer de historie van de stad Nijmegen kennen.

Datum laatste  wijziging: 15-09-2023

Wandelvakantie overnachting Hotel 't Spijker Beek Ubbergen
Hotel 't Spijker (rijksstraatweg 191, Beek)
Wandelvakantie overnachting B&B pastorie
B&B Pastorie Beek (Kerkberg 3, Beek)
Wandelvakantie minicamping Wylerberg
Minicamping Wylerberg (Oude Kleefsebaan 427, Berg en Dal)

Algemene informatie

Het is de moeite waard om langer dan één dag in de omgeving van Beek bij Nijmegen te verblijven. De prachtige natuur van het “Rijk van Nijmegen” is veelzijdig. Waardoor u kunt genieten van het gevarieerde landschap zoals polders, rivieren, bossen en heuvels. De dierenliefhebbers komen evenzeer aan hun trekken tijdens de wandeling. In deze omgeving is ook voldoende cultuur en historie op te snuiven. Zoals een uitstapje naar de “oudste stad van Nederland” te weten Nijmegen. Daarnaast vindt u in de hele omgeving restanten en herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog.

Unieke wandelroutes

Beek bij Nijmegen is het uitgangspunt voor vijf verschillende unieke Wandelroutes. De wandelingen gaan door de mooie natuur in de omgeving van Nijmegen. Daarnaast kunt u op diverse plaatsen starten. Omdat alle wandelingen hetzelfde begin- en eindpunt hebben. De gratis wandelroutes zijn verdeeld in vier windrichtingen met een extra route naar Nijmegen.

Voor alle wandelliefhebbers zijn de routes samengesteld in verschillende afstanden. Het zijn vijf verschillende wandelroutes. De korte afstand ligt tussen de 11,5 en 17,5 km en de middellange afstand tussen de 21 en 26,5 km. De wandelroutes zijn niet alleen met GPS (mobiel) maar ook zonder GPS (alleen routebeschrijving) te lopen. 

Zelf vakantie reserveren

Het is mogelijk om zelf uw wandelvakantie samen te stellen. Hierboven staat een aantal mogelijke accommodaties met een link naar de betreffende website. Hierdoor kunt u zelf met een van de (voorgestelde) accommodatie contact opnemen voor een reservering. Verder is het voor mijn statistieken prettig te weten dat de boeking vanuit deze website is geïnitieerd. Wilt u dit dan doorgeven aan de eigenaar? Natuurlijk is het vrij om een andere accommodatie te kiezen. 

De meeste routes starten vanaf Hotel ’t Spijker.

Ik wens u heel veel wandelplezier in de “Heerlijkheid Beek”.
MARIJKE